Instapdata voor 2,5 jarigen & inschrijvingen: 

Inschrijvingsprocedure via LOP - Kortrijk

voor meer info: www.naarschoolinkortrijk.be

In het gewoon kleuteronderwijs mag een kind naar school gaan vanaf de eerste instapdatum nadat het kind twee jaar en zes maanden geworden is. Er zijn elk schooljaar zes instapdata, namelijk de eerste schooldag na elke vakantieperiode en de eerste schooldag van februari. 
De vijf vakantieperiodes zijn: de herfstvakantie, de kerstvakantie, de krokusvakantie, de paasvakantie en de zomervakantie. Een kleuter die twee jaar en zes maanden wordt op een instapdatum, kan vanaf die dag effectief naar school gaan.

Een voorbeeld van deze regeling in het gewoon kleuteronderwijs: een kind geboren op 5 juni 2002 wordt twee jaar en zes maanden op 5 december 2004. Het kind mag naar school gaan vanaf 10 januari 2005 (dit is de eerste instapdatum nadat het kind twee jaar en zes maanden geworden is, nl. de eerste schooldag na de kerstvakantie).

Vanaf de leeftijd van drie jaar gelden de instapdata niet. Een kind kan dan op elk moment effectief instappen.

Voor een inschrijving kan u zich wenden tot de Directie of het secretariaat. Indien gewenst brengt de kleuterjuf een bezoekje aan huis (telefonisch 056/35.18.08 of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanvragen aub). U mag ook steeds volledig vrijblijvend een bezoekje brengen aan onze klassen.

 

Inlichtingen en inschrijvingen

Tijdens het schooljaar:

Elke schooldag van 08.00 u tot 16.00 u.
(eventueel ook op afspraak)

Tijdens de verlofperiode:

Van 1 juli tot 5 juli
van 16 augustus tot 31 augustus
Elke werkdag van 09.00 u tot 12.15 u en van 13.45 u tot 16.00 u
(eventueel ook op afspraak)